1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. CNC
  4. Installatie
  5. Gereedschap

Gereedschap

Om een automatische gereedschapstoewijzing in Logikal aan te maken is het noodzakelijk om de beschikbare gereedschappen aan te geven.

NLCNC010

Klik in het scherm CNC-bedrijfsstandaard op het symbool "Gereedschappen weergeven". Een nieuw scherm opent zich:

NLCNC011

Om nieuw gereedschap handmatig aan te leggen, klikt u op de knop "Toevoegen".

In de machines van Elumatec of Emmegi is een gereedschap import mogelijk.

Wanneer u de gereedschaptoewijzing niet door Logikal laat uitvoeren, is een ingave van de gereedschappen niet noodzakelijk. Aangezien in Logikal een automatisch botsingsproef  is geïntegreerd, is het zinvol de gereedschapstoewijzing hier uit te voeren.

Opmerking:

Bij gebruik van een Schüco-machine is een gereedschapstoewijzing door Logikal niet mogelijk. Daarom is dit scherm niet beschikbaar bij Schüco-machines.