1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. Calculatie
  4. Calculatie voor aanvullende artikelen

Calculatie voor aanvullende artikelen

Aanvullende artikelen kunnen worden toegewezen aan specifieke gebieden op de calculatieafdruk.

Open het programmavenster voor "Extra artikelen" in de elementingave en voeg een nieuwe vermelding toe.

Voer een artikel in onder "Artikelnummer/ Vrije ingave".

Selecteer onder " Toewijzing calculatie " het overeenkomstige bereik.

Let op!

Deze functie verandert niet de artikelcategorie, maar alleen de toewijzing van de artikelprijs aan het berekeningsgebied.

Artikel met negatieve aantal

Voor een snelle aanpassing van de gecalculeerde hoeveelheid van een project kunt u extra artikelen met negatieve aantallen ingeven. Dit is een zeer eenvoudige manier om bijvoorbeeld afzonderlijke artikelen te vervangen. U voegt het gecalculeerde artikel toe als een aanvul artikel en geeft het de hoeveelheid -1. Daarmee wordt het artikel in het element geneutraliseerd en u kunt bijvoorbeeld een vervangend artikel met hoeveelheid 1 activeren. Let op: Het gaat hier alleen om een wijziging van de materiaallijst, maar niet om een wisseling van het technische artikel, of om een eventuele bewerking van het element.

De ingaven van negatieve hoeveelheden wordt daarbij logischerwijs gecontroleerd. Logikal voorkomt een negatief resultaat, dat wil zeggen een artikel met een hoeveelheid kleiner dan nul. U kunt maximaal zoveel artikelen aftrekken als Logikal automatisch heeft bepaald voor het element.

Let op:

Deze functie is alleen beschikbaar voor stuk-artikelen en niet voor lengte-artikelen.