1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. Rasterprijslijst

Rasterprijslijst

Rasterprijslijst starten

Klikt u in de menulijst op "Programma" en kies "Rasterprijslijst" uit.

NLGridPrice001

Er verschijnt een overzicht met functie mogelijkheden.

NLGridPrice002

Hier kunt u nieuwe Rasterprijslijst aanmaken, bestaande veranderen en reeds gecalculeerde Rasterprijslijst weergeven.

Een nieuwe Rasterprijslijst aanmaken

Voor het aanmaken van een nieuwe Rasterprijslijst klikt u op de optie "Een nieuwe Rasterprijslijst aanleggen".

Een nieuwe ingave scherm verschijnt. Geeft u hier een naam voor de spreadsheet in.
Kiest u uit in welke serie de positie ingegeven moet worden.

NLGridPrice003

Daarna geeft u de positie in. Het verloop van de ingave kent u al van de positie-ingave.

NLGridPrice004

Nadat u de positie hebt ingegeven, bepaald u de calculatiemaat. Geeft u hier de maat voor de breedte en hoogte in en ook de stappenmaat in.

Klik op "OK" om het ingave scherm te sluiten.

Rasterprijslijst calculeren en weergeven

Voodat de de Rasterprijslijst weergegeven kan worden moet deze worden gecalculeerd.

Klikt u in het menu op de optie "Programma" en kies het menu "Rasterprijslijst".

Klikt u op de button "Een bestaande Rasterprijslijst veranderen".

NLGridPrice006

Kies de Rasterprijslijst uit.

Het scherm met de gegevens voor Rasterprijslijst verschijnt.

Hier vindt u alle informatie en afbeeldingen van de geselecteerde Rasterprijslijst.

NLGridPrice007

Om de Rasterprijslijst te calculeren druk op de knop "Rasterprijslijst calculeren".

Nadat u de calculatiegegevens bevestigd hebt, kunt u aangeven of voor deze positie profielinrollen moet worden toegepast.

NLGridPrice008

U heeft de keuze tussen de opties "Nooit", "Altijd" en "tweekleurig". Wilt u bij profielinrollen rekening houden met grootverpakking, vink deze dan aan.
In het volgende scherm legt u vast welke prijsvelden weergegeven moeten worden.

NLGridPrice009

Klik op "OK" en de Rasterprijslijst wordt berekend.

Klik op "Rasterprijslijst weergeven". Deze wordt in een nieuwe venster geopend.

NLGridPrice010

Een aanwezige Rasterprijslijst wijzigen.

Klikt u in het menu op de optie "Programma" en kies het menu "Rasterprijslijst" uit.
Klik op de knop "Een aanwezige Rasterprijslijst wijzigen".

Om veranderingen in een Rasterprijslijst te maken, klikt u op "Positie bewerken".

Een reeds gecalculeerde Rasterprijslijst weergeven

Klikt u in het menu op de optie "Programma" en kies het menu "Rasterprijslijst" uit.
Klikt U op de button "Een reeds gecalculeerde weergeven".

Kies een Rasterprijslijst uit.

Leg hier vast welke prijsvelden moeten worden weergeven.

De gecalculeerde Rasterprijslijst wordt weergegeven.

Was dit artikel zinvol voor jou? Ja 1 Nee 2