1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. Hef-/schuifsystemen
  4. Monorail-elementen

Monorail-elementen

Bij het ontwerpen van monorailelementen zijn enkele bijzonderheden van belang.

In de volgende documentatie wordt uitgelegd hoe de positie moet worden aangemaakt.

In de eerste stap maakt u een nieuwe schuifdeurpositie aan.

Open de inzetkeuze.

In dit venster vindt u een selectie van schema's. De standaardschema's hebben alleen betrekking op meersporige constructies en zijn niet nodig voor dit specifieke geval.

Voor een monorailconstructie gebruikt u de functie "Vrije samenstelling" (het symbool met de vier vraagtekens)

In het volgende venster voert u het aantal vleugels in.

Geef voor de rails de waarde "2" op. Bij monorails plaatst Logikal het vaste element in het vlak van een (theoretische) tweede rail. Daarom is een aantal 2 nodig op dit punt.

In het volgende venster geeft u de instellingen voor de vleugels en de rails aan.

Een vleugel moet worden gedefinieerd als vast element. Voor de andere vleugel bepaalt u de richting van de vleugel naar links of naar rechts.

Daaronder bepaalt u op welke rail de beweegbare vleugel moet worden geplaatst.

Belangrijk!

Bij monorailconstructies moet u de functie "Vaste vleugel als kozijnbeglazing" voor de vaste vleugel activeren. Selecteer de optie "binnen" of "buiten".

Klik tenslotte op "OK" en volg het verdere verloop van het programma in de elementingave.

Was dit artikel zinvol voor jou? Ja 1 Nee 2