1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. Projectcentrum
  4. Zoeken & Vervangen

Zoeken & Vervangen

Met de Zoeken-en-Vervangen-functie kunt u in posities en projecten de profielserie, artikelen en oppervlakken zoeken en vervangen.

Open het projectcentrum.

Klik met de rechter muisknop op de te wijzigen positie. Selecteer in het contextmenu het onderdeel "Bewerken" > "Zoeken en Vervangen".

In het daaropvolgende menu selecteert u de vervangingsmodus.

Van profielserie wisselen

Als u in een positie de complete profielserie met profielen, vullingen en beslag wilt vervangen, selecteert u deze modus. Klik op de knop "Verder".

In het daaropvolgende programmavenster selecteert u de te vervangen serie.

In de eerste regel is de uitgangsserie ingevoerd.

Onder "Vervangen door" selecteert u de nieuwe profielserie.

Daaronder legt u de profielserie, afdichtings- en glaslijstvariant en evt. de subserie vast.

Klik op de knop "Verder".

In het daaropvolgende programmavenster selecteert in de tabel u het te vervangen artikel.

In het bovenste bereik vindt u tabbladen met de categorieën "Profielen", "Vullingen", "Raambeslag", "Deurbeslag", "Aanvulbeslag", "Verbindingen" en "Aanvulartikelen". Hier kunt u stapsgewijs alle artikelen vervangen.

Ten slotte klikt u op de knop "Toepassen" en de vervangingen worden door het programma uitgevoerd.

Artikelwijzigingen binnen een profielserie aanbrengen

Klik op deze optie om alleen de artikelen van een positie zoals profielen, vullingen en beslag te vervangen. De profielserie blijft dezelfde.

Artikelwijzigingen serie-overstijgend in het gehele project aanbrengen

Selecteer deze functie als u artikelwijzigingen voor glaslijsten, vullingen en beslag op alle posities in het gehele project wilt aanbrengen. De profielserie wordt niet gewijzigd.

Kleurwijzigingen serie-overstijgend in het gehele project aanbrengen

Als u de oppervlakken en kleuren voor alle posities in het gehele project wilt wijzigen, selecteert u deze optie.