1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. Vliesgevels
  4. Zwevend raam eenvoudig toepassen

Zwevend raam eenvoudig toepassen

In de moderne architectuur worden speciale constructies die minder profieloppervlakte in aanzicht laten zien, steeds belangrijker. Een constructie die steeds vaker voorkomt is het zogenaamde "zwevende raam" in een vliesgevelconstructie, waarbij het kozijn van de raaminzet niet wordt opgenomen door de vliesgevelstijlen. Het raam zweeft als het ware tussen de naaste glasvlakken. Dergelijke zwevend raam, kunt u nu in een gevel eenvoudig integreren via de standaard inzet in elementingave.

In een vliesgevelconstructie selecteert u in programmadialoog "Element"->"Inzet ingeven".

Klik op onderstaande knop:

Selecteer in de positie een veld:

Maak een inzet voor het zwevend raam en voeg de stijlen toe.

Selecteer bij inzetten bijvoorbeeld een draaikiepelement en een vastveld.

Belangrijk!
Belangrijk is dat in deze inzet altijd een vastveld aanwezig moet zijn!

Volg nu de rest van het programma en sluit de elementingave voor deze inzet af.

U keert terug naar het vliesgevelaanzicht.

Het zwevend raam is succesvol ingegeven.