1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. CNC
  4. Installatie
  5. Instellingen

Instellingen

Iedere CNC die u gebruikt moet in Logikal zijn ingegeven.

Klik in het menu van projectcentrum op " CNC-Databank" en selecteer "CNC-Bedrijfsstandaard".

NLCNC001

NLCNC002

Klik op icoon "nieuwe ingave" om een nieuwe CNC aan te leggen.

Tip: Als u staal en aluminium series op uw machine bewerkt dient u 2 verschillende machines aan te leggen om niet elke keer het gereedschap in Logikal te activeren dan wel te deactiveren.

NLCNC003

Geef de omschrijving en machine-type aan.

Afhankelijk van het type machine kunt u verschillende waarden in het volgende scherm ingeven.

Onder tabblad "Algemeen" bepaalt u met welke bestanden het programma kan communiceren met de machine.

NLCNC004

Onder tabblad  "Uit te voeren bewerkingen" geeft u aan welke bewerkingen er uitgevoerd moeten worden.

NLCNC005

Onder "Technische Informatie" bepaalt u de automatische correcties voor de machine.

NLCNC006

Vanwege technische mogelijkheden en beperkingen van de koppeling kan niet elk item voor iedere machine geselecteerd worden.

In het tabblad "standaard bewerkingen" geeft u de maatvoering van de standaard bewerkingen aan.

Dit item maakt het makkelijker voor u om later deze standaards te programmeren.

NLCNC007

Om ervoor te zorgen dat uw machine de maatvoering van het te bewerken profiel herkent, moet u zowel de zogenaamde DXF-bestanden, als ook de zogenaamde profielparameters aan uw machine doorgeven.

Klik hiervoor op bestandmenu "CNC-Databank" en selecteer "CNC-Bedrijfsstandaard".

Klik met de rechtermuisknop op de machine en selecteer onder "Export" het item "Profieltekeningen".

NLCNC008

Het volgende scherm opent zich.

Bepaal uw instellingen en klik op "Exporteren".

NLCNC009