1. Home
  2. Newsletter 12.2
  3. CNC
  4. Rekening houden met spindelafmetingen voor schijffrees en zaagblad

Rekening houden met spindelafmetingen voor schijffrees en zaagblad

Houd rekening met spindelafmetingen voor schijffrees en zaagblad

Schijffrezen en zaagbladen worden in het programma visueel gecontroleerd op botsingen. Met de volgende nieuwe functie definieert u extra botsingslichamen voor beide gereedschapstypen.

• Klik in de CNC-bedrijfsstandaard met de rechtermuisknop op de machine.
  • Selecteer de optie "Spindel" in het contextmenu:
  • Klik op de knop "Toevoegen"
  • In het daaropvolgende venster "Spindel bewerken" de spilconfiguratie vastleggen:

• Geef een naam op voor de spindel.
    • Bepaal de breedte en hoogte.
    • Activeer de opties "Schijffrees" en "Zaagblad".
    • Klik op "OK".
  • Open in het venster "CNC-bedrijfsstandaard" het gereedschapsbeheer.
  • Open in het gereedschapsbeheer de instellingen voor bijv. een schijffrees:
  • Selecteer onder "Spindel" de in de vorige stap aangemaakte spindelconfiguratie en bevestig met de knop "OK".