1. Home
  2. Basics
  3. Projectomgeving
  4. Posities koppelen

Posities koppelen

Complete elementen van verschillende fabrikanten en verschillende series kunnen in met positie koppelen worden gecombineerd. De positie wordt gegenereerd als een lijnmodel. De afzonderlijke elementen worden in dit lijnmodel ingevoegd en met elkaar gekoppeld. Hiermee kunnen complete elementgevels worden gemaakt, evenals bijvoorbeeld een combinatie van schuifdeuren of brandbeveiligingsseries met elementen uit een raamserie binnen een positie.

Een nieuw positie koppelen

• Klik in het tabblad "Start" op de functie "Nieuw" en selecteer "Positie":
  • Vul in het volgende venster de gegevens voor de nieuwe positie in.
  • Selecteer onder "Type" de optie "Positie koppelen" en klik op "OK":
  • Voer in het volgende venster de gegevens voor de positie in en klik op "OK":
  • Stel in het raster de basisstructuur en afmetingen voor de positie vast:
  • Klik in het gedeelte "Element" op de functie "Element invoegen" om posities in het lijnmodel in te voegen:
  • Hiervoor hebt u verschillende mogelijkheden:

1 Een-/Meerdelige posities

• Klik op het symbool voor
    Eendelige positie
    Meerdelige positie
    Zwevend raam
  • Selecteer in de positie het veld waarin u de positie wilt invoegen.
  • Maak de positie. U keert automatisch terug naar de positie en de positie wordt in het geselecteerde veld ingevoegd:

2 Element kopiëren

• Klik op de knop "Element kopiëren".
  • Selecteer het te kopiëren element.
  • Klik op de knop "Overnemen".
  • Klik op het veld waarin het element moet worden ingevoegd.
  • Bevestig de invoer met "OK".

3 Inzet uit bibliotheek

• Klik op de knop "Inzet uit bibliotheek".
  • Selecteer een inzet in de bibliotheek.
  • Bevestig de invoer met "OK".

4 Lege positie

• Klik op de knop "Lege positie".

Als u alle velden hebt ingevuld, klikt u linksboven op de knop "Volgende". Het verdere verloop is identiek aan dat in de "Elementinvoer".