1. Home
  2. Basics
  3. Projectcentrum
  4. Project aanmaken

Project aanmaken

• Open in het projectcentrum het contextmenu met de rechtermuisknop en klik op "Nieuw project":
  • In het volgende venster "Nieuw project aanmaken" geeft u de projectnaam en de projectgegevens in:
  • Offerte- en ordernummers zijn optioneel. U kunt deze:
    • Handmatig ingeven.
    • Automatisch genereren door op "nieuw nummer" te klikken.
  • Het tekstveld "Verantw. medewerker" wordt automatisch ingevuld en verwijst naar de ingelogde gebruiker.
  • Het klantenadres kunt u handmatig ingeven of invoegen vanuit het adressenbeheer.
  • De vrije teksten 1 – 3 worden weergegeven in de kop van de verschillende afdrukken.
  • Onder "Conditie" kunt u klantspecifieke leverings- en betalingsvoorwaarden ingeven. De gegevens die u hier ingeeft, worden op de afdrukken weergegeven.
    • Het programma biedt u de volgende tekstvariabelen die u in de tekst kunt integreren:
      • DATE -> Bepaalt de huidige datum
      • TOTAL -> Totaalprijs

• Onder de condities kunt u kortingen ingeven voor weergave in offertes, orderbevestigingen en facturen, mits het gebruikersrecht "Offertekorting voor projectadres ingeven" is geactiveerd. De kortingen en voorwaarden kunt u per klant opslaan in het adressenbeheer.

• Deactiveer de optie "Project kan door alle gebruikers worden bewerkt" om de toegang te beperken tot de gebruiker die het project heeft aangemaakt.
  • Aan de rechterkant kunt u projectafbeeldingen en projectteksten ingeven.
  • Klik op de knop "OK" om de ingave af te ronden. U komt dan automatisch bij het ingavescherm voor de projectinstellingen.

Projectkop

Nadat u een project hebt gemaakt, kunt u op twee manieren toegang krijgen tot de projectkop in de projectomgeving:

1. Klik op het tabblad "Start" en selecteer de functie "Projectkop":
  2. Klik op het tabblad "Project" en selecteer de functie " Projectkop: