1. Home
  2. Basics
  3. Projectomgeving
  4. Projectomgeving Gebruikersinterface

Projectomgeving Gebruikersinterface

Dubbelklikken op een project opent de projectomgeving:

1 Aan de linkerkant vindt je informatie over het actieve project.

2 In het midden staat de lijst met alle posities in het actieve project.

3 Aan de rechterkant vindt u informatie over de huidig geselecteerde positier.

4 Voor grotere aantallen hebt u de mogelijkheid om posities op te splitsen in meerdere nieuwe posities. Deze worden weergegeven in het gedeelte "Elementenbeheer". Meer informatie over dit onderwerp vind je in het hoofdstuk "Elementenbeheer".

5 In de statusbalk zie je het totale aantal posities in het project en het aantal gemarkeerde posities..

6 In de ribbon (ook wel menubalk of multifunctionele balk genoemd) vindt u alle functies die u nodig hebt om uw project te bewerken. U kunt de ribbon verbergen door op het pijlsymbool aan de rechterkant te klikken om meer ruimte vrij te maken voor uw projectomgeving.

Kolommen in de positielijst weergeven en verbergen

• Klik met de rechtermuisknop op de titelregel van de positielijst om het contextmenu te openen:
  • Activeer of deactiveer de overeenkomstige kolommen in het contextmenu om ze weer te geven of te verbergen in de positielijst.

Positienummer, aantal en bewerkingsstatus wijzigen

• Klik op het positienummer van een positie om het te wijzigen.
  • Klik op de hoeveelheid van een positie om deze te wijzigen.
  • Klik op de bewerkingsstatus van een positie om deze te wijzigen.

Contextmenu

• Klik met de rechtermuisknop op een positie om het contextmenu te openen. Hier ziet u alle functies die beschikbaar zijn voor de positie:
  • Vanaf programmaversie 12.2 worden de volgende directe toegangen weergegeven in het contextmenu onder "Bewerken":
    • Model beschrijving
    • Korte beschrijving
    • Oppervlakte
    • Statische gegevens

Posities kopiëren tussen projecten

Posities kunnen naar andere projecten worden gekopieerd.

• Selecteer een positie.
  • Open het contextmenu met de rechtermuisknop en klik op "Kopiëren":
  • Wissel naar het project waarin de positie moet worden ingevoegd.
  • Open het contextmenu met de rechtermuisknop en klik op "Invoegen".
  • Geef de informatie voor de nieuwe positie in en bevestig met "OK". De gekopieerde positie wordt aangemaakt op de geselecteerde locatie.