1. Home
  2. Basics
  3. Projectomgeving
  4. Zoeken en vervangen

Zoeken en vervangen

Met deze functie kunt u profielen, vullingen en beslag binnen een project voor alle of geselecteerde posities vervangen.

• Klik op de startpagina op "Zoeken en Vervangen":
  • Kies in het volgende venster of de functie op gemarkeerde posities of op alle posities moet worden toegepast.
  • In het volgende venster hebt u vier opties om de functie "Zoeken en vervangen" toe te passen:

Profielserie wijzigen

• Deze functie houdt bij het zoeken en vervangen rekening met:
    • Profielen
    • Glas
    • Panelen
    • Beslag
  • Kies de optie "Profielserie wijzigen".
  • Klik rechtsonder op de knop "Verder". Het volgende invoervenster opent zich:
  • Kies bij "Vervangen door" de profielserie die de originele serie moet vervangen.
  • Kies de rubbervariant.
  • Kies de glaslatvariant.
  • Kies de subserie.
  • Kies een regelpakket.
  • Klik rechtsonder op de knop "Verder". Het volgende invoervenster opent zich:
  • Pas indien nodig de door het systeem voorgestelde vervangingen aan door erop te dubbelklikken:
  • Klik op de knop "Toepassen" om het proces te voltooien.

Artikelwijzigingen binnen een profielserie aanbrengen

• Deze functie houdt bij het zoeken en vervangen rekening met:
    • Profielen
    • Glas
    • Panelen
    • Beslag
  • Kies de optie "Artikelen wijzigen binnen een profielserie".
  • Klik rechtsonder op de knop "Verder". Het volgende invoervenster opent zich:
  • Pas indien nodig de door het systeem voorgestelde vervangingen aan door erop te dubbelklikken.
  • Klik op de knop "Toepassen" om het proces te voltooien.

Artikelwijzigingen serieoverschrijdend in het gehele project aanbrengen

• Deze functie houdt bij het zoeken en vervangen rekening met:
    • Glaslatten
    • Glas
    • Panelen
    • Beslag
  • Kies de optie "Artikelwijzigingen serie overkoepelend in het gehele project".
  • Klik rechtsonder op de knop "Verder". Het volgende invoervenster opent zich:
  • Pas indien nodig de door het systeem voorgestelde vervangingen aan door erop te dubbelklikken.
  • Klik op de knop "Toepassen" om het proces te voltooien.

Kleurwijzigingen serieoverschrijdend in het gehele project aanbrengen

• Deze functie houdt bij het zoeken en vervangen rekening met:
    • Profielen
    • Beslag
  • Kies de optie "Kleurwijzigingen voor alle series in het hele project doorvoeren".
  • Klik rechtsonder op de knop "Verder". Het volgende invoervenster opent zich:
  • Pas indien nodig de door het systeem voorgestelde vervangingen aan door erop te dubbelklikken.
  • Activeer de functie "Projectinstellingen vervangen" om de oppervlakken binnen de geselecteerde posities door de gekozen kleuren te vervangen.
  • Activeer de functie "Fixlengtes vervangen" als de fixlengtes bij het vervangen moeten worden meegenomen.
  • Klik op de knop "Toepassen" om het proces te voltooien.

Als nieuwe alternatievepositie aanmaken

Activeer de optie "Als nieuwe alternatievepositie aanmaken" als u de positie met de vervangingen als kopie wilt aanmaken. De originele positie zonder vervangingen blijft behouden.