1. Home
  2. Basics
  3. Elementingave
  4. Elementingave Gebruikersinterface
  5. Maatvoering

Maatvoering

• Klik met de rechtermuisknop op de positieschets.
  • Selecteer in het contextmenu " Maatvoering ":
  • Selecteer een looprichting voor de maatvoering:
    • Horizontaal
    • Verticaal
    • Schuin
  • Klik met de linkermuisknop op het gewenste beginpunt van de maatlijn.
  • Klik met de linkermuisknop op het gewenste eindpunt van de maatlijn.
  • Definieer de maatvoeringseigenschappen in het volgende venster:

• De berekende afmeting wordt weergegeven boven de ingaveopties en automatisch ingegeven in het veld "Tekst".
    • Geef indien nodig een infotekst op. Deze wordt onder de maatlijn geplaatst.
    • Geef indien nodig toleranties op voor bijvoorbeeld aanpassingen.
    • Selecteer optioneel onder "Tekststijl" of het lettertype vet, cursief of onderstreept moet worden weergegeven.
    • Activeer de optie "Altijd leesbaar" om de letterhoek automatisch tussen 90° en 180° te houden.
    • Geef onder " Maatvoeringstype" de weergave van het begin- en eindpunt van de maatlijn op.
    • Activeer de optie "Doorlopende maatlijnen" om de maatvoeringswaarde boven de maatlijn te plaatsen.
    • Selecteer een lettertype.
    • Activeer de afdrukken waarop de maatvoering moet verschijnen.
    • Geef de hoogte, breedte en grootte van de tekst op.
    • Activeer het slotsymbool om de optie "Factor" in te schakelen. De factor past alle waarden proportioneel aan uw ingave aan.
    • Klik op "OK" om de ingave te bevestigen.
  • Beweeg de muis met de maatvoering naar de juiste positie en klik op de linkermuisknop om de maatvoering daar te plaatsen:

Maatvoering bewerken

• Klik met de rechtermuisknop op de dimensionering die u wilt bewerken.
  • Selecteer de optie "Maatvoering" > "Bewerken" in het contextmenu. U kunt wijzigingen aanbrengen in het volgende venster.

Maatvoering verwijderen

• Klik met de rechtermuisknop op de maatvoering die u wilt verwijderen.
  • Selecteer de optie "Maatvoering" > "Verwijderen" in het contextmenu.