1. Home
  2. Setup & Installatie
  3. Systeemconfiguratie
  4. Dongle-configuratie

Dongle-configuratie

Dongle-drive bijwerken

• Open de downloadpagina van de donglefabrikant Thales https://dongle.orgadata.com.
  • Klik naast "Klik hier om een bestand te downloaden" op de link "DOW" om de huidige dongle-driver als ZIP-bestand te downloaden.
  • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers en ga ermee akkoord onderaan de pagina.
  • Sla het downloadbestand op en pak het uit.
  • Voer het bestand "HASPUserSetup.exe" uit.

Dongle voor één gebruiker

Bij een licentie voor één gebruiker ontvangt u bij de installatie van het programma een USB-dongle voor één gebruiker.

• De dongle moet worden aangesloten op uw pc voordat u het programma installeert.
  • Na de installatie vereist het programma een constante verbinding met de USB-dongle.

Server-Dongle

Bij een serverlicentie ontvangt u bij de installatie van het programma een server-USB-

• De dongle moet worden aangesloten op uw server voordat u het programma installeert.
  • Op alle clients in de serveromgeving moet de dongle-driver ook worden geïnstalleerd.
  • Alle clients in de serveromgeving hebben een constante verbinding met de USB-dongle van de server en de programmamap nodig.
  • De "Sentinel LDK License Manager" service wordt geïnstalleerd door de driver setup en moet altijd op de achtergrond draaien.
  • Als clients en server zich in hetzelfde subnet bevinden, is de installatie van het dongledriver op de betrokken clients en server voldoende. Als de dongle en clients zich in verschillende subnetten bevinden, moet IP-forwarding worden ingesteld:
    • Open de website http://localhost:1947/_int_/config_to.html
    • Geef de volgende adresstructuur op in het veld "Remote License Search Parameters":
      • des.servers.mitdongle.domänenname.endung
      • adresse.des.serversmitdongle