Aanmeldservice

De SSO (Single Sign On) is een licentiebeheerprogramma van de firma Orgadata.

Deze service beheert de beschikbare licenties van de verschillende programmamodules en koppelingen naar CAD- en ERP-systemen.

Voer tijdens het aanmeldproces uw toegangsgegevens in en selecteer de vereiste modules.

De SSO wordt automatisch gestart wanneer u zich aanmeldt en reserveert de licenties van de modules voor u. De service draait altijd op de achtergrond, zodat u niet opnieuw hoeft in te loggen na het sluiten van LogiKal.

Ook de verschillende aanmeldingen voor de externe programma’s zoals CAD- en ERP-systemen zijn vervallen en worden automatisch overgenomen door de SSO.

De service onthoudt uw modulekeuze zolang u de computer niet opnieuw opstart.

SSO stoppen

Als u de SSO-service handmatig wilt stoppen om licenties vrij te geven, kunt u dat doen in de instellingen.

Klik in Projectcentrum in het menu Bestand op Instellingen> Aanmeldservice.

Hier zijn verschillende opties beschikbaar om de SSO te beëindigen.

Als u de optie “Informeer of de service moet worden beëindigd” selecteert, wordt altijd een verzoek weergegeven met het selectievakje “Aanmeldservice beëindigen” altijd wanneer u de LogiKal sluit.

Klik op “Stop de service onmiddellijk” om de SSO onmiddellijk te stoppen.

In de derde instelling kunt u bepalen na hoeveel minuten inactiviteit de service moet worden gestopt.

Technische Informatie over de SSO

Voor het uitvoeren van de inlogservice hebt u .NET Framework 4.5.2 of hoger nodig.

Het framework meestal al geïnstalleerd tijdens de standaardinstallatie van Windows.

Als dit niet het geval is, kunt u hier de nieuwste versie downloaden:

https://www.microsoft.com/net/download/framework

Let op: dezelfde .NET Framework-versie moet op alle computers zijn geïnstalleerd (zowel servers als clients), anders kunnen compatibiliteitsproblemen optreden.