1. Home
  2. ORGADATA-ID
  3. Lidmaatschappen

Lidmaatschappen

• Klik in het dashboard op "Lidmaatschappen weergeven":
  • Op de volgende pagina krijgt u een overzicht van de organisaties waarvan u lid, eigenaar of beheerder bent:

Nieuwe organisatie aanmaken

• Klik op "Nieuwe organisatie aanmaken" om een nieuwe organisatie te creëren:
  • Geef een naam in voor de organisatie:
  • Kies een organisatietype ("Zakelijk" of "Privé").
  • Klik op "Organisatie aanmaken" om het proces te voltooien.

Organisatieprofiel bekijken

• Klik op het informatiesymbool:
  • De informatie over het organisatieprofiel wordt weergegeven:

Organisatieprofiel bijwerken

• Klik op het bewerkingssymbool:

Algemeen

In het tabblad "Algemeen" kunt u de algemene gegevens van het organisatieprofiel wijzigen:

• Geef onder "Contactadres", "E-mailadres contactpersoon" en "Telefoonnummer contactpersoon" de gegevens in die op het organisatieprofiel moeten worden weergegeven voor contactdoeleinden.

Adressen

In het tabblad "Adressen" kunt u de adressen van de organisatie bewerken. Een primair adres staat altijd bovenaan in de lijst en wordt indien nodig standaard gebruikt door gekoppelde applicaties.

• Klik op "Nieuwe adres toevoegen" om een adres toe te voegen:
  • Geef op de volgende pagina de adresgegevens in en klik op "Adres opslaan":
  • Klik in het overzicht naast het adres op het pijlsymbool (1) om het als primair adres aan te geven:
  • Klik op het bewerkingssymbool (2) om bestaande adresgegevens te wijzigen.
  • Klik op het prullenbaksymbool (3) om het adres uit het systeem te verwijderen.

Telefoonnummers

In het tabblad "Telefoonnummers" kunt u de telefoonnummers van de organisatie bewerken. Een primair telefoonnummer staat altijd bovenaan in de lijst en wordt indien nodig standaard gebruikt door gekoppelde applicaties.

• Klik op "Nieuw telefoonnummer toevoegen" om een nieuw nummer toe te voegen:
  • Geef op de volgende pagina het telefoonnummer in en klik op "Telefoonnummer opslaan":
  • Klik in het overzicht naast het telefoonnummer op het pijlsymbool (1) om het als primair telefoonnummer aan te geven:
  • Klik op het bewerkingssymbool (2) om een bestaand telefoonnummer te wijzigen.
  • Klik op het prullenbaksymbool (3) om het telefoonnummer uit het systeem te verwijderen.

E-mailadressen

In het tabblad "E-Mail adressen" kunt u de e-mailadressen van de organisatie bewerken. Een primair e-mailadres staat altijd bovenaan in de lijst en wordt indien nodig standaard gebruikt door gekoppelde applicaties.

• Klik op "Nieuw e-mailadres toevoegen" om een nieuw e-mailadres voor de organisatie toe te voegen:
  • Geef op de volgende pagina het e-mailadres in en klik op "E-mailadres toevoegen":
  • Een bevestiging wordt naar het betreffende e-mailadres gestuurd. Het nieuwe e-mailadres wordt in het overzicht vermeld met de aanduiding "!Niet bevestigd":
  • Bevestig het e-mailadres via de bevestigingsmail.
  • Klik in het overzicht naast het e-mailadres op het pijlsymbool om een e-mailadres als primair aan te wijzen:
  • Klik op het prullenbaksymbool om het e-mailadres uit het systeem te verwijderen.

Leden beheren

• Klik op het symbool "Leden beheren":
  • Op de volgende pagina krijgt u een overzicht van de organisatieleden:
  • Klik op "Lid toevoegen" om een nieuw lid uit te nodigen voor de organisatie:
  • Geef het e-mailadres in van het uit te nodigen lid:
  • Selecteer het type lidmaatschap. "Eigenaren" en "Beheerders" van de organisatie kunnen het organisatieprofiel bewerken en de leden van de organisatie beheren.
  • Klik op "Lid uitnodigen" om het toekomstige lid een e-mail met een uitnodiging voor de organisatie te sturen.

Organisatie verwijderen

• Klik op het prullenbaksymbool om een organisatie te verwijderen:
  • Geef uw wachtwoord in en klik op "Verzoek tot annulering":
  • U ontvangt een e-mail van het systeem. Klik in deze e-mail op "Organisatie verwijderen voltooien" om het verwijderen van de organisatie te bevestigen.