Vluchtdeuren

De productie van vluchtdeuren stelt u en uw medewerkers steeds meer voor nieuwe uitdagingen.

Er moet rekening worden gehouden met normen en wetten. Prestatiespecificaties, certificering en markeringen zijn bedoeld om te garanderen dat alle kwaliteitskenmerken voldoen aan de specificaties. Maar dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Omdat we hebben nagedacht over hoe we het werk op dit gebied een beetje gemakkelijker voor u kunnen maken.

Gebaseerd op de normen voor nooduitgangen (EN 179) en paniekuitgangen (EN 1125), biedt LogiKal u geavanceerde hulpmiddelen. Deze stellen u in staat om te voldoen aan de wettelijke eisen.

LogiKal kan u ook helpen met externe controle. Het keuringsinstituut en het certificaatnummer kunnen als richtlijnen worden ingesteld.

Zo werkt het

Creëer een deurpositie in de elementingave.

Geef in de inzetkeuze de gewenste openingsrichting in.

Er wordt een programmavenster geopend met de instellingen voor de vleugeltypes.

Selecteer de openingsrichting en de loopdeur onder “Vluchtdeurfunctie”.

Bevestig uw ingave en klik op “OK”

Resultaat

Het betreffende vluchtwegsymbool wordt nu op de positietekening weergegeven.

Een groene pijl in de doorsnedetekening visualiseert de vluchtrichting.

Extern controle

Zowel de vluchtdeuren als de brandbeveiligingselementen zijn onderworpen aan externe controle. In de globale specificaties kunt u het keuringsinstituut en het certificaatnummer in het CE-gebied ingeven. Deze gegevens worden automatisch opgenomen in prestatiecertificaten en CE-markeringen. Meer informatie over dit onderwerp vindt u in het hoofdstuk Externe controle in de handleiding.