Hef-/schuifsystemen met 90°-hoeken

Hedendaagse gebouwen kenmerken zich door een intensieve binnen- en buitensamenstelling met grote glas- en raamoppervlakken.

Een populair thema hierbij zijn de hefschuifsystemen die in een hoek van 90° samenkomen.

LogiKal 11.4 ondersteunt u ook met deze constructievarianten.

Houdt u er rekening mee dat de beschikbaarheid van deze functie afhankelijk is van het profielsysteem.

Zo werkt het

Creëer bij de elementingave een positie met een profielserie die hoeken van 90° voor HSD-elementen ondersteunt.

Maak een raster met twee breedtematenvelden en bijbehorende afmetingen.

Klik op “HSD-hoek” aan de linkerkant. (Zie punt 1 in de afbeelding).

Kies profiel voor de 90°-hoek (zie punt 2 op de afbeelding).

Klik op de knop “HSD-hoek”. (Zie punt 3 in de afbeelding).

Selecteer in het volgende programmavenster de optie “Buitenhoek”. (Zie punt 4 in de afbeelding).

Bevestig de ingave door op de “OK”-knop te klikken.

Klik op de knop “Afsluiten” rechtsonder (zie punt 5 in de afbeelding).

Wisselen van rasteringave in het programmavenster “Element”.

In het geopende programmavenster geeft u voor “Aantal vleugels” en “Aantal rails” de waarde “2” in.

In het volgende venster definieert u de vleugelinrichtingen.

Stel de opties in zoals weergegeven in de afbeelding boven deze tekstregel.

In het geopende programmavenster geeft u voor “Aantal vleugels” en “Aantal rails” de waarde “2” in.

In het volgende venster bepaalt u de vleugelrichtingen. Stel de opties in zoals weergegeven in de afbeelding boven deze tekstregel en bevestig met “OK”.

Resultaat

Wijs vervolgens alle andere profielen en artikelen toe zoals gewoonlijk.

Op de doorsnedetekening ziet het resultaat eruit zoals op de afbeelding.