Informatiemeldingen tijdens gereedschapsimport en aanmaken machinebestand

Vanaf programmaversie 11.4.39.98 worden de in de machine ingevoerde gereedschapsgegevens op volledigheid gecontroleerd. Dit verhoogt de veiligheid bij het aanmaken van machinebestanden.

De volgende factoren worden nu gecontroleerd op juistheid voor gereedschappen:

• De bij de schachtdiameter behorende schachtlengte moet beschikbaar zijn.
  • De bij de gereedschapshouderdiameter behorende gereedschapshouderlengte moet beschikbaar zijn.
  • De snijlengte van een verzinkboor moet de helft zijn van de ingegeven verzinkboorbreedte.

De volgende afhankelijkheidspunten worden gecontroleerd:

Boren

• Diameter schacht (DS) en lengte schacht (LS)
  • Diameter houder (DH) en lengte houder (LH)
  • 2e diameter houder (DH2) en 2e lengte houder (LH2)

Frezen

• Diameter schacht (DS) en lengte schacht (LS)
  • Diameter houder (DH) en lengte houder (LH)
  • 2e diameter houder (DH2) en 2e lengte houder (LH2)

Verzinken

• Breedte verzinkboor (CS) en snijlengte frees (LF)
  • Diameter schacht (DS) en lengte schacht (LS)
  • Diameter houder (DH) en lengte houder (LH)
  • 2e diameter houder (DH2) en 2e lengte houder (LH2)

Zaagblad

• Diameter schacht (DS) en lengte schacht (LS)
  • Diameter houder (DH) en lengte houder (LH)
  • 2e diameter houder (DH2) en 2e lengte houder (LH2)
  • Diameter schroef (DE) en hoogte schroef (LE)

Schijffrees

• Diameter schacht (DS) en lengte schacht (LS)
  • Diameter houder (DH) en lengte houder (LH)
  • 2e diameter houder (DH2) en 2e lengte houder (LH2)
  • Diameter schroef en hoogte schroef

In het geval van schijffrezen en zaagbladen kan nadere informatie worden verstrekt als,

• Een schachtdiameter, maar geen overeenkomstige schachtlengte is bepaald.
  • Een negatieve schachtlengte wordt bepaald.
  • Een negatieve houderlengte wordt bepaald.

Ook in deze gevallen moeten de waarden worden aangepast.

Verdere gereedschapstypen

Ook andere soorten gereedschap (schroevendraaiers, draadsnijders, enz.) worden dienovereenkomstig op juistheid gecontroleerd.

Bij Emmegi moet een Schachtdiameter ingegeven worden:

Hierdoor is het noodzakelijk de houderlengte zodanig in te korten dat een positieve schachtlengte van ten minste 0,1 mm wordt verkregen.

Een schijffrees heeft geen verdere schachtlengte:

De totale lengte van het gereedschap (T) moet overeenkomen met de afmeting van de snijlengte (L): T = L
Om deze reden mag voor de schijffrees geen schachtdiameter worden ingevoerd. Stel de schachtdiameter "S" in op 0,00mm.