1. Home
  2. Setup & Installatie
  3. Systeem vereisten
  4. Terminalserver-oplossing met toegang tot netwerkshare

Terminalserver-oplossing met toegang tot netwerkshare

Een combinatie van terminalserver- en client-server-oplossing is mogelijk.

• Bij een terminalserver-omgeving wordt een centrale programma-installatie door een of meerdere gebruikers direct op de server gebruikt. Zie voor meer info “Terminalserver-oplossing”
  • Clients kunnen aanvullend via een client-server-oplossing gebruikt worden. Zie voor meer info “Client-server-oplossing”)

Terminal server systeemvereisten:

• Windows Server 2012 R2
  • Windows Server 2016 oder
  • Windows Server 2019
  • Windows Server 2022
  • NET Framework vanaf versie 4.5.2

Client-PC systemvereisten

Voor een client-pc gelden de volgende systeemvereisten >

Algemene informatie

• Het programma wordt met een server-USB-dongle gelicentieerd. Deze ontvangt u samen met de programma-installatie. De USB-dongle moet voor de programma-installatie op uw terminalserver aangesloten worden. Het stuurprogramma voor de dongle wordt standaard geïnstalleerd bij de programma-installatie.
  • Na de installatie hebben de gebruikers een continue verbinding met de terminalserver nodig.
  • Aanroepen via software van derden zoals Citrix worden met inachtneming van alle in dit document vermelde eisen succesvol bij ondernemingen gebruikt. Voor de inrichting leveren wij geen support. Gevisualiseerde app-aanroepen, zoals via de Citrix XenApp worden niet ondersteund.
  • Voor meer technische gegevens zie  “Technische informatie“.