1. Home
  2. Setup & Installatie
  3. Systeem vereisten
  4. Client-server-oplossingen

Client-server-oplossingen

Een client-server-oplossing wordt aanbevolen als het programma voor meerdere clients via een centrale locatie verdeeld moet worden. Hiervoor is een slechts één programma-installatie op een server nodig.

Server Systeemvereisten:

• Windows Server 2012 R2
  • Windows Server 2016 oder
  • Windows Server 2019
  • Windows Server 2022
  • NET Framework vanaf versie 4.5.2

Client-PC systemvereisten

Voor een client-pc gelden de volgende systeemvereisten >

Algemene informatie:

• Het programma wordt met een client of server-USB-dongle gelicentieerd. Deze ontvangt u samen met de programma-installatie. De USB-dongle moet voor de programma-installatie op uw server aangesloten worden. Het stuurprogramma voor de dongle wordt standaard geïnstalleerd bij de programma-installatie.
  • Na de installatie hebben de clients een constante verbinding met de server-USB-dongle en het programmapad nodig.
  • De server stelt het programma beschikbaar aan de clients via netwerkshare.
  • Voor regelmatige updates, support en online-help heeft u een internetverbinding nodig.
  • Voor meer technische gegevens zie “Technische informatie“.