Version 10

Projectbeheer

Projecthistorie

Klein maar krachtig. In projectbeheer, is een kleine nieuwe functie te vinden. Met de nieuwe overzichtelijke projecthistorie in projectbeheer opent u nog sneller uw recent bewerkte projecten.

Hoe het werkt

In projectbeheer vindt u aan de linkerkant een overzicht van de onlangs geopende projecten. Klik met de muis op een project en het project wordt geopend.

Projectcentrum

Positie eigenschappen in projectcentrum wijzigen

U wilt op een snelle manier een positie wijzigen zonder dat u eerst naar elementingave toe moet. Het functioneert vanaf nu nog eenvoudiger. Vanaf nu kunt u de positie eigenschappen direct openen in het projectcentrum.

Hoe het werkt

Klik met de rechtermuis op positie en selecteer „Bewerken“ -> Positie eigenschappen“ in het pull-down menu.

Newsletter 10 - NL - Positionseigenschaften

Hier kunt u de positie aanpassen net zoals u dat deed in elementingave.

Newsletter 10 - NL - Positionseigenschaften2

Positie direct in „Element“ openen

Met de nieuwe programmaversie 10 laten we u veel nieuwe, directe manieren zien om uw doel nog sneller en makkelijker te bereiken. Bij het openen van bestaande posities komt u bijvoorbeeld direct in het het programmascherm “Element”.

Newsletter 10 - NL - PosInElement

Offerteprijs en –tekst via Projectcentrum wijzigen.

Snel de offertetekst of offerteprijs van een positie aanpassen die automatisch gecalculeerd is?  Dat kan per positie via projectcentrum.

Zo werkt het

Klik in projectcentrum in bestandmenu op „Instellingen“ -> „Projectcentrum“ -> „Weergave“ en activeer de optie „Offerteprijs“.

Newsletter 10 - NL - Angebotspreis

Calculeer de positie/project en maak een aanbieding.

Daarna verschijnt in projectcentrum bij “Offerteprijs“ het bedrag.

Newsletter 10 - NL - Angebotspreis2

Klik op het bedrag en het programmavenster voor het aanpassen van de prijs opent zich.

Elementingave

Met dubbelklik maat wijzigen.

Element afmetingen kunnen nu in het programmascherm “Element” worden gewijzigd. Dit hoeft niet meer via rasteringave. Via dubbelklik wijzigt u nu gemakkelijk stoten, kaderprofielen, stijlen, regels, vleugels, sokkel en inzetten.

Newsletter 10 - NL - DoppelklickMase

Profielconfiguratie kopiëren

De nieuwe kopieerfunctie voor profielconfiguraties geeft meer zekerheid bij het construeren van vliesgevelposities. Vliesgevelprofielopbouw, invoeging, materiaalpakket en steunpunt kopieert u nu gemakkelijk evenals delingen, verlengingen, profieleigenschappen en vrije bewerkingen.

Zo werkt het:

Voor het kopiëren van profielconfiguratie klikt u met de rechter muisknop op een vliesgevelprofiel. Selecteer in contextmenu onder „Kopiëren“ de optie „Profielconfiguratie“

Newsletter 10 - NL - Profilkonfigurationkopieren

Om profielconfiguraties in te voegen, klik met de rechter muisknop op een vliesgevelprofiel. Selecteer in het contextmenu onder “Invoegen” de optie “Profielconfiguratie”.

Een bijzonder highlight: Als u werkt met meerdere beeldschermen, worden de profielconfiguraties positie-overkoepelend gekopieerd.

In menubestand onder “Bewerken”, vindt u eveneens de functie ” Profielconfiguratie kopiëren”.

Met deze functie kunt u met selectiebox of CTRL + muisklik profielconfiguraties voor meerdere stijlen en regels in één keer overdragen.

De volgende configuraties kunnen worden gekopieerd:

• Vliesgevelprofielopbouw
  • Invoeging
  • Materiaalpakket
  • Steunpunt
  • Deling
  • Verlenging
  • Profieleigenschappen
  • Vrije bewerkingen

Positie eigenschappen uitbreiden

We hechten veel waarde aan het feit dat je de gegevens van een positie duidelijk en in één oogopslag kunt zien. Daarom zijn de instelmogelijkheden voor glasdichtingen, middendichtingen en afdichtingen van de bouwaansluitingen in „Verdere gegevens“ naar voren verschoven. U kunt deze nu vinden in  „Positie eigenschappen“. Een ander hoogtepunt: Als u wijzigingen aan brengt in de projectbeglazing, worden deze wijzigingen automatisch bijgewerkt voor alle posities.

Zo werkt het:

Klik in programmavenster „Element“ op „Positie eigenschappen“. In het nieuwe venster onder „Verdere“ vindt u de instellingen voor glasdichtingen, middendichtingen en afdichtingen van de bouwaansluiting.

Newsletter 10 - NL - PosEigenschaftenErweitert

Posities in programmavenster „Element“ voltooien

U kunt posities eenvoudig door het programma de laten creëren. Indien de projectvoorinstellingen volledig zijn ingevuld, heeft u in de elementingave al in het programmavenster „Element“ de mogelijkheid om de positie te voltooien.

Newsletter 10 - NL - PosInElementAbschliessen

Undo/Redo-stap met historie

Een andere zeer nuttige functie vergemakkelijkt in de elementingave het overzicht van de meest recent gemaakte wijzigingen in uw constructie. In de menubalk onder „Ongedaan maken“ en „Herstellen“  vindt u een verloop van afzonderlijke wijzigingsstappen die u ongedaan kunt maken of kunt herstellen.

Zo werkt het:

Wijzigingen ongedaan maken

Klik op de pijl naar beneden naast „Ongedaan maken“. Een lijst met wijzigingsstappen opent zich. Klik met de muis op een wijzigingsstap en het programma past de positie aan.

Newsletter 10 - NL - UndoRedo

Wijzigingen herstellen

Klik op de pijl naar beneden naast „Herstellen“.Een lijst met wijzigingsstappen opent zich. Klik met de muis op een wijzigingsstap en het programma past de positie aan.

Weergave kleur in projectglaslijst

Kleurrijk wordt het bij projectbeglazing. De vullingskleuren worden in projectglaslijst in een aparte kolom weergegeven en is daardoor overzichtelijker.

Zo werkt het:

Klik in Projectcentrum in bestandsmenu op „Project“ -> „Projectartikel“ -> „Projectbeglazing“.
Selecteer in het tabblad „Algemeen“ onder „Kleurselectie“ een kleur. Na het opslaan wordt het artikel met kleur in de lijst links op de pagina weergegeven.

Newsletter 10 - NL - DarstellungsfarbenProjektglas

Betere selectie van vullingen uit projectvoorinstellingen.

Voor het gemakkelijker en sneller selecteren van vullingen die als projectvoorinstellingen zijn ingegeven, zijn deze vullingen nu beschikbaar in de keuzelijst van het favorietenbereik.

Zo werkt het

Geef de glasgegevens in Projektcentrum onder „Projectinstellingen“ -> „Vullingen“ in.

Deze gegevens zijn nu beschikbaar in de keuzelijst van de beglazing.

Newsletter 10 - NL - Glasfavoriten2

Glasfavorieten invoegen en met rechtermuisklik verwijderen

Voor een gemakkelijkere en snellere selectie van beglazing kunt u nu in de selectie de glasfavorieten aanleggen, zoals u al gewend bent bij andere artikelselecties.

Zo werkt het

Selecteer het gewenste glas en klik op de knop „ Aan favorieten toevoegen“.

Vanaf nu staat de geselecteerde vulling voor het gehele project boven in de keuzelijst.

Newsletter 10 - NL - Glasfavoriten

Met één rechtermuisklik op vulling kan het artikel weer uit de favorietenlijst verwijderd worden.

Newsletter 10 - NL - Glasfavoriten3

Projectwandaansluiting

De nieuwe programmaversie geeft u de mogelijkheid om een nieuwe projectwandaansluiting aan te leggen. Zo kunt u zeer flexibel en veilig binnen een project een wandaansluiting invoegen en bewerken.

Zo werkt het

In de elementingave klikt u op „Wandaansluiting“.

Newsletter 10 - NL - Projektwandanschluss

Onder „Projectwandaansluiting“ klikt u op „Nieuw/bewerken”. U komt nu in een overzicht terecht met alle beschikbare projectwandaansluitingen. In dit programmascherm kunt u nieuwe projectwandaansluitingen toevoegen.

Newsletter 10 - NL - Projektwandanschluss2

Klik met de rechtermuis op een wandaansluiting om deze te bewerken.

Newsletter 10 - NL - Projektwandanschluss3

Om de tekening van de wandaansluiting aan te passen klikt u met de rechtermuisknop op preview en selecteer in pull-down menu „Tekening bewerken“. U kunt hiervoor ook op symbool „Bewerken“ klikken.

Newsletter 10 - NL - Projektwandanschluss4

U komt terecht in CAD en hier kunt u de tekening aanpassen.

Newsletter 10 - NL - Projektwandanschluss5

U kunt via projectcentrum in de rechterkolom de projectwandaansluiting openen.

Newsletter 10 - NL - Projektwandanschluss6

Of klik in bestandsmenu op „Project“ – > „Projectartikel“ -> „Projectwandaansluiting“.

CAD

Elementingave, CAD en calculatie  in combinatie

Integreer uw elementen al in de ontwerpfase in een CAD inbouwtekening. Wijzigingen in het element worden direct bijgewerkt in de tekening en vice versa. De update wordt werkplekoverkoepelend uitgevoerd. Deze interactie werkt ook als een extra CAD-systeem is geïntegreerd in uw werksysteem. ERP-systemen maken gebruik van dezelfde verbinding om materiaal, resource-planning, calculatie etc. aan te sturen, ongeacht welke locatie of in welk aangesloten programma een verandering optreedt. Ongeacht uit welke richting, de commerciële gegevens in ERP, calculatie in LogiKal of de tekeningen in CAD-systemen komen, men beschikt altijd over dezelfde gegevens en is altijd up-to-date.

Zo werkt het

In CAD vindt u in het bestandsmenu een nieuwe functie „Positie“.

Newsletter 10 - NL - CAD1

Onder dit menu kunt u compleet nieuwe projecten en posities direct in CAD aanmaken.

Voeg posities toe aan het tekenvlak en bewerk ze hier.

Om een positie in te voegen, opent u CAD en klikt u in het bestandsmenu op „Positie“ -> „Positie invoegen”. Selecteer een positie uit de lijst.

Newsletter 10 - NL - CAD2

Om een doorsnedetekening van deze positie te genereren, klikt u op het bestandsmenu “„Positie“ -> „Doorsnede lijn zetten“. U zet een snijlijn door de linkermuisknop ingedrukt te houden.

Newsletter 10 - NL - CAD3

Plaats de doorsnede tekening op het tekenvlak door op de linkermuisknop te drukken.

Newsletter 10 - NL - CAD4

Afdrukscherm: Funktie ongedaan maken en herstellen

Het aanmaken en rangschikken van de tekeningafdrukken in het plotscherm is gemakkelijker geworden. Met een „Ongedaan maken“- en „Herstellen“ -functie, kunt u nu nog flexibeler met de tekenelementen omgaan.

Zo werkt het

Open het afdrukscherm (bijvoorbeeld via de doorsnedeconstructie of CAD). In de werkbalk bevinden zich  nu twee functieknoppen: „Ongedaan maken“ en „Herstellen“.

Newsletter 10 - NL - Plotmaske1

Eigen Databank

Kleur van fabrikant integreren

Onze gebruikers hadden de wens om speciale kleuren van hun coater te integreren in het programma. Aan deze vraag willen wij graag voldoen. Met versie 10, kunt u de kleurenschema van uw coater ingeven en het ontwerp en de calculatie van uw projecten als basis gebruiken. Hiermee calculeert u ook met de kleurenwereld  van uw eigen leverancier tot op de millimeter nauwkeurig.

Zo werkt het

Onder „eigen database“  -> „Kleuren“  kunt u het ingavescherm voor speciale oppervlakken vinden. Voer de coater, de kleurgroepen en de bijbehorende kleuren en hun specificaties in.

Newsletter 10 - NL - OberflaecheHersteller1

Deze gegevens zijn beschikbaar in de elementingave en in de calculatie.

Reactivering van inactieve artikelen

U heeft nog artikelvoorraden die uw leverancier uit het leveringsprogramma heeft verwijderd? Versie 10 biedt hiervoor een zowel innovatieve als een eenvoudige oplossing: De desbetreffende artikelen kunnen opnieuw worden geactiveerd en zijn voor de projectbewerking beschikbaar zonder beperkingen. Hierbij heeft u toegang tot de laatst geldige artikelprijs, en wordt de nauwkeurigheid van de calculatie gegarandeerd .

Zo werkt het:

Klik op „Eigen databank“ -> „Reactivering van inactieve artikelen“.

Newsletter 10 - NL - ArtikelReaktivieren1

Om opnieuw te activeren zet u een vinkje bij  „Reaktiveren“.

Newsletter 10 - NL - ArtikelReaktivieren2