1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. CNC
  4. Programmeer voorbeelden
  5. Variable voetbewerking

Variable voetbewerking

Voorbeeld met 100 mm stijlverlenging en een slobgatbreedte van 8 mm

NLFusspunktVariable001

Formule:
Delta X= (x2+X1)/2
Lengte slobgat = (x2-x1)+8

1. Bewerkingen aanleggen

Ga via "CNC-databank" naar "Bewerkingen" en selecteer een serie.

Leg de bewerking voor het profiel aan. In deze positie is het belangrijk dat u bij "Groeptype" de optie "Eindbewerking" kiest.

NLFusspunktVariable002

2. Bewerkingsgroepen aanmaken

Selecteer onder "CNC-databank" -> "Groepen" de betreffende serie.

Klik op "Toevoegen" om een nieuwe groep aan te maken.

NLFusspunktVariable003

Selecteer een fabrikant, geef een groepnaam in en open de nieuwe groep.

Geef een profiel in. In de velden daaronder geeft u de bewerkingen in, die u in stap 1 hebt aangelegd. Sla de ingave op.

NLFusspunktVariable004

3. Voetbewerking aanleggen

In de elementingave kunt u voetbewerkingen invoegen. Selecteer in de CNC-bewerkingen de optie  "Voetbewerking".

NLFusspunktVariable005

Het venster voor voetbewerking opent zich.

Klik op "Nieuwe voetbewerking aanleggen".

NLFusspunktVariable006

Selecteer een bewerkingsgroep.

Klik op " Alle gelijk" en kopieer de voetbewerking van het individuele profiel op de andere stijlen.

Het resultaat in de elementingave ziet er dan als volgt uit:

NLFusspunktVariable007

NLFusspunktVariable008

Was dit artikel zinvol voor jou? Ja Nee 2