1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. CNC
  4. Programmeer voorbeelden
  5. Rubbermarkering voor vliesgevels

Rubbermarkering voor vliesgevels

In dit document leert u hoe u rubbermarkeringen voor vliesgevels ingeeft. Afhankelijk van de glasdikte, zal het programma automatisch de passende afdichting selecteren. In dit voorbeeld worden de volgende gegevens gebruikt

09 mm systeemafdichting NLDichtungsmarkFassade001
11 mm systeemafdichting NLDichtungsmarkFassade002
13 mm systeemafdichting NLDichtungsmarkFassade003
15 mm systeemafdichting NLDichtungsmarkFassade004
17 mm systeemafdichting NLDichtungsmarkFassade005

1. Bewerking aanmaken

Ga via  de "CNC- Databank" naar "Bewerkingen" en selecteer vervolgens een serie.

Maak voor de rubbermarkering  twee bewerkingen:

Eén bewerking aanmaken voor een rondgat.

NLDichtungsmarkFassade006

De andere bewerking definiëren als een slobgat.

NLDichtungsmarkFassade007

2. Bewerkingsgroepen aanmaken

Selecteer onder "CNC-Datenbank" -> "Groepen" de betreffende Serie.

Klik op "Toevoegen", om een nieuwe groep aan te leggen.

Selecteer de fabrikant en geef de groepnaam voor de bewerkingen boven in.

NLDichtungsmarkFassade008

Bepaal de serie, waarin de bewerking moet worden gebruikt en kies onder "Type" de optie "Rubbermakering vliesgevel". Klik op "OK".

Open de nieuwe groep.

NLDichtungsmarkFassade008

Geef de profiel in en wijs in de velden daaronder de bewerking toe.

Let op!  Zorg ervoor dat de verschuiving Dx en de bijbehorende rubberdikte correct zijn ingegeven.

Een complete groep ziet u in dit voorbeeld:

NLDichtungsmarkFassade010

3. Activeren van de rubbermarkering

Open onder  "CNC-Databank" -> "CNC-Bedrijfsstandaard" de instellingen van uw machine.

Ga naar tabblad "Uit te voeren bewerkingen".

NLDichtungsmarkFassade011

Activeer de optie "Rubbermarkering". Afhankelijk van de glasdikte, kiest het programma automatisch de passende systeemdichting uit.

4. Rubbermarkering gebruiken

NLDichtungsmarkFassade013

NLDichtungsmarkFassade014