Profielnummers voor machines

Sommige machines kunnen alleen maar artikelnummers van een bepaalde lengte (bijv. 7 tekens) verwerken.

Om dit probleem op te lossen heeft Logikal een tool waarmee u lange profielnummers kunt korten of wijzigen. De profielnummers worden alleen voor communicatie met de machine veranderd. In LogiKal blijven uiteraard de originele nummers bestaan!

Importbestanden voor profiel-nummers

Import – Profielnummers voor Machine (Alcoa)
Import – Profielnummers voor Machine (Aluplast)
Import – Profielnummers voor Machine (Foppe)
Import – Profielnummers voor Machine (Forster)
Import – Profielnummers voor Machine (Jansen)
Import – Profielnummers voor Machine (Kawneer USA)

Import – Profielnummers voor Machinen (Reynaers)
Import – Profielnummers voor Machinen (MTT)
Import – Profielnummers voor Machine (SAS)
Import – Profielnummers voor Machine

Vervangformules ingeven.

Selecteer in het menu Bestand “CNC-Databank” en open “CNC bedrijfsstandaard” .

Klik met de rechter muisknop op een machine en selecteer de optie “Profielnummers” .

Hier zijn alle huidige vervangregels weergeven. Om een nieuwe vervang regel te maken , klikt u op de knop “Toevoegen” .

Eerst selecteert u de fabrikant,  voor welke artikelnummers de vervangingen worden gemaakt . Geef in de kolom orgineel de struktuur van de orginele artikelnummers in.   Onder vervanging voer de vervangformule in. Op de laatste pagina van dit document vindt u hiervoor een paar toepassingsvoorbeelden.

Belangrijk ! Aan het begin van de formule altijd een uitroepteken !

Nadat u alle vervangformules hebt ingevoerd , klikt u op de knop “Volgende” .

Een overzicht van alle veranderde artikelnummers en gebruikte formules wordt weergegeven .

Houdt u er rekening mee dat de vervangende regels worden uitgevoerd in de juiste volgorde .

Selecteer een item in de lijst en verplaats het door op de knop Omhoog of Omlaag te klikken .

Wanneer de volgorde niet wordt aangehouden,  kunnen sommige formules niet worden toegepast . Als dit het geval is , worden deze vermeldingen rood gemarkeerd in de lijst .

Voorbeeld

Voorbeeld1 – Verwijder tekens:

Origineel Profielnummer:                   MTT 040_040
Origineel Profielnummer-Struktuur: !(\d+)_(\d+)
Vervangregel:                                      !$1$2
Nieuw Profielnummer:                       MTT 040040

Resultaat: De underscore is verwijderd!

Voorbeeld 2 – Vervang en verwijder tekens:

Origineel Profielnummer:                   MTT 100_200F
Origineel Profielnummer-Struktuur: !1(\d+)_(\d+)F
Vervangregel:                                       !8$1$2
Nieuwe Profielnummer:                      MTT 800200

Resultaat: Hier wordt „1“ en „F“ door „8“ vervangen en de underscore is verwijderd!

Voorbeeld 2 – Vervang en verwijder tekens:

Origineel Profielnummer:                   MTT PTS0705_30
Origineel Profilnummer-Struktuur:   !PTS(\d+)_(\d+)
Vervangregel:                                      !99$1
Nieuwe Profielnummer:                     MTT 990705

Resultaat: Hier wordt „PTS“ en „30“ door „99“ vervangen en de underscore is verwijderd!