1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. CNC
  4. Programmeer voorbeelden
  5. Materiaalpakketen
  6. Materiaalpakket voor vaste afsteunpunt

Materiaalpakket voor vaste afsteunpunt

Materiaalpakketten kunnen op vaste hoogte (verdiepingen) worden geplaatst. De bewerkingen in het materiaal pakket worden geplaatst op het profiel onafhankelijk van profielverlenging, profielstoot of geometrische kenmerken (afschuiningen, verschuiving borstweringshoogte, etc.). De uit het materiaalpakket verkregen bewerkingen zitten dus altijd op de juiste plaats. Verdere voordelen zijn de zowel calculatie- als producttechnische overwegingen van de benodigde artikelen .

NLMaterialFestlager001

1. Bewerkingen aanleggen

Ga via "CNC-Databank"  naar " Bewerkingen".

Selecteer een serie.

Leg de bewerkingen aan voor de profielen.

NLMaterialFestlager002

2. Bewerkingsgroep aanmaken

Selecteer onder  "CNC-Databank" -> "Groepen" de betreffende serie.

Klik op "Toevoegen" om een nieuwe groep aan te maken.

NLMaterialFestlager003

Selecteer de fabrikant en geef de groepnaam voor de bewerking boven in.

NLMaterialFestlager004

Bepaal de serie, waarin de bewerking wordt gebruikt en selecteer onder Type de optie "Vrij". Klik op "OK".

Open de nieuwe groep.

NLMaterialFestlager005

Geef de profielen in. In de overeenkomstige velden daaronder geeft u de bewerkingen in die u in punt 1. hebt aangelegd. Sla de instellingen op.

3. Materiaalpakket definiëren

Selecteer onder "Eigen Databank" -> "Serie ingave" -> "Materiaalpakket" de betreffende Serie.

Klik op "Toevoegen" om een nieuwe materiaalpakket aan te maken.

In het rechter ingaveveld kunt u nieuwe gegevens ingeven.

NLMaterialFestlager006

Geef de materiaalgroep een naam en selecteer onder "Type" die Optie "Vaste afsteunpunt".

Geef in de drie velden daaronder  de geldige profielen, aanvulartikelen en de bewerkingsgroepen in.

Sla de gegeven op en ga terug naarProjectcentrum.

4. Materiaalpakket voor vaste afsteunpunten gebruiken

In de elementingave kunt u in de afsteunkeuze het materiaalpakket selecteren.

NLMaterialFestlager007

In de CNC-Bewerkingen worden de bewerkingen uit het materiaalpakket weergegeven.

NLMaterialFestlager008

NLMaterialFestlager009