1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. CNC
  4. Programmeer voorbeelden
  5. Materiaalpakketen
  6. Materiaalpakket voor stijldeling

Materiaalpakket voor stijldeling

Materiaalpakketten kunnen op vaste hoogte (verdiepingen) worden geplaatst. De bewerkingen in het materiaalpakket worden geplaatst op het profiel onafhankelijk van profielverlenging, profielstoot of geometrische kenmerken (afschuiningen, verschuiving borstweringshoogte, etc.). De uit het materiaalpakket verkregen bewerkingen zitten dus altijd op de juiste plaats. Andere voordelen zijn zowel calculatie- als producttechnische overwegingen van de benodigde artikelen .

1. Bewerkingen aanleggen

Ga via "CNC-Databank"  naar "Bewerkingen".

Selecteer een serie.

Leg  2 bewerkingen aan voor de stijldeling boven:

Boven, aan zijde 1

NLMaterialPfostenteilung001

Boven, aan zijde 6

NLMaterialPfostenteilung002

Daarna 2 bewerkingen voor de stijldeling onder aanleggen:

Onder, aan zijde 1

NLMaterialPfostenteilung003

Onder, aan zijde 6

NLMaterialPfostenteilung004

2. Bewerkingsgroep aanmaken

Selecteer onder  "CNC-Databank" -> "Groepen" de betreffende serie.

Klik op "Toevoegen" om een nieuwe groep aan te maken.

NLMaterialPfostenteilung005

Selecteer de fabrikant en geef de groepnaam voor de bewerking voor boven in.

NLMaterialPfostenteilung006

Bepaal de serie, waarin de bewerking wordt gebruikt en selecteer onder "Type" de optie "Eindbewerking". Klik op "OK".

Open de nieuwe groep.

NLMaterialPfostenteilung007

Geef de profielen in. In het veld daaronder geeft u de bewerkingen in die u in punt 1 hebt aangelegd. Sla de instellingen op. Vervolgens maakt u nog een groep aan, waarin u de bewerkingen voor onder ingeeft.

3. Materiaalpakket definiëren

Selecteer onder "Eigen Databank" -> "Serie ingave" -> "Materiaalpakket" de betreffende Serie.

Klik op "Toevoegen" om een nieuwe materiaalpakket aan te maken.

In het rechter ingaveveld kunt u nieuwe gegevens ingeven.

NLMaterialPfostenteilung008

Geef de materiaalgroep een naam en selecteer onder "Type" die Optie "Stijldeling".

Geef in de drie velden daaronder  de geldige profielen, aanvul artikelen en de bewerkingsgroepen in.

Sla de gegevens op en ga terug naar "Projectcentrum".

4. Materiaalpakket voor stijldeling gebruiken

In de elementingave kunt u het materiaalpakket bij de stijldeling selecteren.

NLMaterialPfostenteilung009

NLMaterialPfostenteilung010