1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. CAD
  4. Maatvoering

Maatvoering

Bematingen worden als een dynamisch element opgeslagen. Nadat een maat aangelegd is kunt u deze nog verschuiven waarna de maat automatisch mee wijzigt. Wijzigen kunt u de bematingtekst, lettertype en de positie van de maat.

In de voorinstellingen voor de bemating kunt u de kleuren instellen. Hierna worden alle maten in deze kleur weergegeven. U kunt ook de afstand tot de referentiezijde bepalen. Verdere instelmogelijkheden zijn: het aangeven van tolerantieingave en de maten automatisch aan het middelpunt of een eindpunt laten aangrijpen.

Nadat u de te bematen afstand aangegeven heeft, verschijnt het volgende scherm.

U kunt hier de berekende maat, het lettertype en nog veel meer wijzigen.

Was dit artikel zinvol voor jou? Ja 1 Nee 5