1. Home
  2. Programma versie 11.4
  3. Plot-scherm

Plot-scherm

Schaal van de tekeningselementen via muisscroll-zoom wijzigen

In het plot-scherm kan nu de schaal van de afzonderlijke tekenelementen via het scrollwieltje van uw muis worden gewijzigd.

Markeer een tekenelement/ tekstblok.

Hou de ctrl-knop ingedrukt en hanteer tegelijk het scrollwieltje van de muis.

Als u het scrollwieltje naar boven beweegt, vergroot het tekenelement.

Als u het scrollwieltje naar beneden beweegt, verkleint het tekenelement

Op de rechterzijde wordt onder „Schaal van het geselecteerde element" de huidige schaal weergegeven.

Verplaatsbaar bereik

In het plot-scherm kunt u nu individueel bepalen in welk bereik het tekenelement geplaatst moet worden.

Dit is vooral handig als u voorbedrukt papier gebruikt.

Zo werkt het

Klik in het plot-scherm in het rechter bereik op „Verplaatsbaar bereik".

Bepaal het bereik waar u met de muis de stippellijn pakt en willekeurig kunt verschuiven.

U kunt ook rechtsboven de maatvoering direct in mm ingeven.